Utvecklingsingenjör inom solcellsteknik till Midsummer

Brinner du för teknik och innovation? Vill du arbeta med förnyelsebar energi i en internationell och expansiv miljö? Midsummer söker nu en utvecklingsingenjör för att ta fram nya tillverkningsprocesser för flexibla solcellsmoduler!

Om företaget

Midsummer är ett ungt, snabbt växande företag i den expansiva solcellsbranschen. De utmanar den konventionella industrin med nytänkande lösningar genom att bygga specialdesignade, kompakta maskiner för tillverkning av flexibla tunnfilmssolceller. Den unika processen som säljs tillsammans med maskinerna möjliggör småskalig tillverkning av lätta flexibla solcellsmoduler, som kan användas på t ex membrantak och fordon där låg vikt och tålighet är nödvändiga egenskaper. Maskinerna är extremt väl lämpade för kontinuerlig processutveckling, vilket bidrar till snabb utveckling och ständigt ökande verkningsgrad på solcellerna.

Midsummer befinner sig i en expansiv fas och planerar att öka tillverkningskapaciteten av solcellsmoduler i sin fabrik i Järfälla. Midsummer behöver därför utöka gruppen av utvecklingsingenjörer som arbetar med att utveckla själva slutprodukten – solcellsmodulerna.

De är idag 60 anställda.

Dina arbetsuppgifter

Ditt ansvar blir att utveckla, testa och implementera nya produktionsmetoder för lätta och flexibla solcellsmoduler. Utmaningen blir att öka verkningsgraden för solcellsmodulerna med syfte att minska förlusterna i dessa. Fokus ligger även på att öka processtabiliteten och automationen i Midsummers modultillverkning.

Din profil

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du;

• har en Civilingenjörsexamen inom elektroteknik, teknisk fysik, energiteknik eller annan motsvarande utbildning med relevans för området.
• har god kunskap om solcellers funktion eller förmåga att snabbt sätta dig in i detta.
• har förmåga att arbeta strukturerat och både analysera och dokumentera ditt arbete.
• har lätt för att kommunicera både på svenska och engelska.

Som person är du nyfiken, engagerad och motiverad att lära. Vidare är du händig och fingerfärdig. Du har förmågan att sätta dig in i komplexa problem samt kunna lösa dessa med ett metodiskt och strukturerat arbetssätt. Du drivs av att ständigt förbättra, prova nya ideér och du har också lätt för att samarbeta. Tidigare erfarenhet av produktion av solcellsmoduler är ett plus.

Förutsättningarna för snabb utveckling och lärande finns inom bolaget och vi söker dig som vill göra det mesta av möjligheten.

Ansökningsförfarande

Urvalet sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan på www.skill.se redan idag.

Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvariga rekryterare Rebecca Ring, rebecca.ring@skill.se

Väl mött med din ansökan!

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.

Kontaktperson(er)

Malin Jangenteg

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Tjänstgöringsort

Järfälla

Publiceringsdatum

2018-04-19

Utvecklingsingenjör inom solcellsteknik till Midsummer

Tack för ditt intresse för tjänsten

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20 Mb.

Förnamn *
   
Efternamn *
   
E-post *
 
Mobiltelefon *
   
Bifoga CV och andra dokument *
Samtycke
I enlighet med de regler kring datalagring som finns krävs ditt samtycke för att kunna slutföra din registrering. Du kan välja mellan att ge ditt fullständiga samtycke och då ha möjlighet att bli matchad mot detta och andra rekryteringsuppdrag, eller ge ett begränsat samtycke och då enbart matchas mot detta och andra jobb som du själv sökt.
Jag ger härmed ett fullständigt samtycke vilket medför att uppgifterna jag lämnar i denna ansökan används för att matcha mig mot detta och andra uppdrag enligt följande villkor  
Jag ger härmed ett begränsat samtycke vilket medför att uppgifterna jag lämnar i denna ansökan då endast används för att matcha mig mot de specifika jobb jag sökt enligt följande villkor